După cum bine știm, una dintre cele mai valorificate caracteristici ale unui telefon, în momentul achiziției, este ecranul - mai exact dimensiunea acestuia. În ultimul an, producătorii de telefoane mobile au realizat doar modele cu o diagonală ce depășește dimensiunea de 6 inch (aproximativ 15,5 cm). Acest standard impus și valorificat atât de piață, producători, cât și de comportamentul de cumpărare al consumatorilor, reprezintă doar un simplu proces de evoluție, un fapt ce era de așteptat dacă observăm istoria recentă.
Odată cu instalarea acestui aspect, un alt lucru pe care producătorii l-au observat, în ceea ce privește telefoanele cu un display ce depășește dimensiunea diagonalei de 6 inch, este că încep să devină din ce în ce mai mari, iar rezistența și durata de viață este diminuată datorită mărimii display-ului.
Pe lângă asta, putem observa cu ușurință că portabilitatea și ideea de device compact nu mai reprezintă o caracteristică fundamentală în ceea ce privește designul general al smartphone-urilor. Dar asta nu înseamnă că nu s-au găsit soluții.
Noile telefoane pliabile există în multe forme și feluri
Unele dispozitive, cum ar fi Samsung Galaxy Fold sau Huawei Mate X au două ecrane. Când le desfaci, senzația este asemănătoare cu experiența de utilizare a unei tablete. După ce închizi device-ul, cel de-al doilea ecran preia funcțiile.
Alte dispozitive, precum Samsung Galaxy Z Flip se deschid și dezvăluie un ecran tactil de dimensiuni standard. Când telefonul este pliat, un ecran în miniatură din shell-ul exterior afișează notificările și previzualizările aplicațiilor.
Cu toate acestea, designul actual face din telefoanele pliabile obiecte casabile și mult mai predispune la zgârieturi și șocuri. Dacă la modelele „clasice” aveam pe spatele telefonului o suprafață dură, care să ne ofere un ușor sentiment de siguranță, în cazul telefoanelor pliabile, mai bine de jumătate din acea suprafață este înlocuită cu un display de sticlă.
La modele precum Samsung Galaxy Z Flip, display-ul este realizat dintr-o sticlă ultra-subțire (0,2 mm), flexibilă, la care se mai adaugă și o folie de plastic pentru protecția sticlei. Grosimea totală fiind de aproximativ 0,5 mm.
Având în vedere că discutăm despre un device al cărui display este fabricat dintr-o sticlă flexibilă, ultra-subțire, orice zgârietură poate fi fatală. Pe lângă asta, oricâtă rezistență ar avea un display de sticlă, durata de viață este diminuată considerabil având în vedere că ecranul suferă un stres elastic în momentul în care dorim să-l folosim.
Dar acum să revenim la subiect.
Cum putem proteja un astfel de device?
În momentul de față există o mulțime de soluții care să poată prelungi durata de viață a device-ului tău - dar cum facem alegerea corectă?
Mai jos, am luat fiecare metodă de protecție în parte pe care am găsit-o pe piață și am prezentat avantajele și dezavantajele pe care le-ar putea avea pentru un telefon precum Samsung Galaxy Fold.
Husa de protecție
O astfel de metodă de protecție îți asigură un grad înalt de protecție împotriva șocurilor și zgârieturilor, iar pe lângă asta, o husă de protecție îți oferă posibilitatea să o personalizezi după bunul plac. În schimb, trebuie să fii conștient că design-ul telefonului tău va fi afectat, iar cum noi vorbim despre un device pliabil, mai trebuie să iei în calcul și faptul că o parte din funcțiile telefonului s-ar putea să nu fie accesibile. Cu o durabilitate și un nivel de aderență în plus, o husă este o alegere excelentă dacă ești interesat doar de protecție.
Folia de sticlă
Pe lângă rezistența la șocuri și zgârieturi, o folie de sticlă îți oferă un feeling asemănător cu cel original al device-ului. În schimb, cea mai mare problemă a acestui tip de protecție este lipsa elasticității. Cum am spus și mai sus, noi discutăm acum despre Samsung Galaxy Fold. În cazul în care îți dorești o folie de sticlă pentru acest device, trebuie să știi că nu vei putea avea protecție pe întreaga suprafață a display-ului, iar pe lângă asta, dacă îți dorești cel mai înalt grad de protecție, trebuie să știi că design-ul telefonului tău va fi afectat.
Folia de plastic
Când e vorba despre o folie de protecție de plastic, marele avantaj este faptul că nu afectează cu nimic designul telefonului și nici funcțiile acestuia, spre deosebire de metodele menționate mai sus. În schimb, durata de viață a unei astfel de metode de protecție este foarte mică, ceea ce înseamnă că device-ul tău va căpăta un aspect uzat în scurt timp de la montare. Pe lângă asta, o folie de plastic deține o rezistența foarte mică la șocuri și este foarte greu de montat, orice mică greșeală însemnând o nouă folie.
Dar asta nu înseamnă că nu există soluții.
Când am început să lucrăm la o folie pentru noul model de Samsung Galaxy Fold, ne-am întrebat cum vom reuși să oferim cel mai înalt grad de protecție pentru un telefon care nu respectă design-ul clasic.
Am luat pe rând fiecare caracteristică și am început să lucrăm la design. Folosindu-ne de elasticitatea foliei Alien Surface am reușit să realizăm o folie și pentru acest model sofisticat. Testele efectuate pe dispozitiv la sediul nostru, au demonstrat că folia poate fi folosită cu succes pe ecranele pliabile, precum cel al device-ului Samsung Galaxy Fold.
Totodată, folia de protecție Alien Surface oferă rezistență împotriva șocurilor ușoare și zgârieturilor, fapt datorat materialului din care este realizată. În plus, cu o grosime de doar 0.17mm, folia este aproape invizibilă.
Dacă te numeri printre mândrii proprietari ai acestui smartphone sofisticat și încă nu ai găsit o soluție prin care să-ți protejezi device-ul, te invităm pe site unde găsești foliile de protecție pentru Samsung Galaxy Fold, dar și instrucțiuni de instalare.